07:20:01    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 29 april 2011 09:01 uur, laatst gewijzigd op 29 april 2011 10:22 uur

Docent JRL op non-actief

Docent JRL op non-actief

Een 27-jarige docent van het Jacob-Roelandslyceum is gisterochtend, donderdag 28 april, op non-actief gesteld. Dat gebeurde nadat een leerlinge uit de derde klas tegen de schoolleiding vertelde dat er sprake is geweest van een relatie. ,,Ontoelaatbaar”, aldus rector Leon Spaan, die aangifte deed bij de politie.

Het meisje (16) deed haar verhaal woensdag aan het einde van de middag in het bijzijn van haar ouders. Spaan heeft de docent donderdagochtend een paar minuten na aanvang van de les uit het klaslokaal gehaald en naar huis gestuurd. Volgens de rector is het ’niet te tolereren’ als een leraar een verhouding heeft met een leerling. De situatie geeft voor Spaan voldoende aanleiding om aangifte te gaan doen. De zaak is inmiddels aanhangig gemaakt bij de zedenafdeling, meldt een politiewoordvoerder. 

Rector Spaan sluit niet uit dat de docent zijn ontslag krijgt. ,,In ieder geval worden ’passende maatregelen in de werksfeer’ worden getroffen.” In verband met het politieonderzoek wil rector Spaan niet nader op het voorval ingaan.

De ouders van alle leerlingen zijn donderdag door de schoolleiding per brief op de hoogte gesteld van de het voorval. De brief wordt later vandaag ook op de website van de school (www.jrl.nl) gepubliceerd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Doornmalen electro Gemeente Boxtel Olieenzo Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Proef Culinair