RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:26:32    woensdag, 16 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 29 april 2011 09:01 uur, laatst gewijzigd op 29 april 2011 10:22 uur

Docent JRL op non-actief

Docent JRL op non-actief

Een 27-jarige docent van het Jacob-Roelandslyceum is gisterochtend, donderdag 28 april, op non-actief gesteld. Dat gebeurde nadat een leerlinge uit de derde klas tegen de schoolleiding vertelde dat er sprake is geweest van een relatie. ,,Ontoelaatbaar”, aldus rector Leon Spaan, die aangifte deed bij de politie.

Het meisje (16) deed haar verhaal woensdag aan het einde van de middag in het bijzijn van haar ouders. Spaan heeft de docent donderdagochtend een paar minuten na aanvang van de les uit het klaslokaal gehaald en naar huis gestuurd. Volgens de rector is het ’niet te tolereren’ als een leraar een verhouding heeft met een leerling. De situatie geeft voor Spaan voldoende aanleiding om aangifte te gaan doen. De zaak is inmiddels aanhangig gemaakt bij de zedenafdeling, meldt een politiewoordvoerder. 

Rector Spaan sluit niet uit dat de docent zijn ontslag krijgt. ,,In ieder geval worden ’passende maatregelen in de werksfeer’ worden getroffen.” In verband met het politieonderzoek wil rector Spaan niet nader op het voorval ingaan.

De ouders van alle leerlingen zijn donderdag door de schoolleiding per brief op de hoogte gesteld van de het voorval. De brief wordt later vandaag ook op de website van de school (www.jrl.nl) gepubliceerd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Olieenzo Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg