RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:59:39    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 07 augustus 2012 13:48 uur, laatst gewijzigd op 08 augustus 2012 17:06 uur

Discussie over kunstgras HCL

Discussie over kunstgras HCL

Op de foto: Door de groei van het ledental komt HCL in de knoei met het trainingsschema. Daarom is een extra half kunstgrasveld nodig. (Foto: Albert Stolwijk).

Als de gemeenteraad daarmee eind augustus instemt, kan de Liempdse hockeyclub HCL een bijdrage van 80.000 euro tegemoet zien voor de aanleg van een extra half kunstgrasveld. Dat is 20 mille meer dan het college van B. en W. eerder beschikbaar stelde. De club vroeg om een hogere bijdrage en de fractie van Combinatie95 diende begin juli daarvoor een initiatiefvoorstel in.

De aanleg van een extra half kunstgrasveld kost circa 155.000 euro. Vanuit de gelden die beschikbaar zijn voor de uitvoering van het Integraal Dorpsontwikkelingsplan (IDOP) stelde het college van B. en W. eerder 60.000 euro beschikbaar; de hockeyclub had echter gehoopt dat de gemeente 50 procent zou bijdragen.

Het initiatiefvoorstel van Combinatie95 wordt maandag 13 augustus behandeld in de commissie Ruimtelijke Zaken. Daar zal penningmeester Martijn Levert van HCL opnieuw inspreken, omdat hij het niet eens is met de gang van zaken. Levert is van mening dat fractievoorzitter Rien Schalkx van Combinatie95 twee petten op heeft. Als voorzitter van voetbalclub DVG heeft Schalkx immers ook belang bij het extra half hockeyveld. Daardoor kan DVG een half voetbalveld behouden.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Huidtherapie Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Geerts advies