00:41:25    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 07 augustus 2012 13:48 uur, laatst gewijzigd op 08 augustus 2012 17:06 uur

Discussie over kunstgras HCL

Discussie over kunstgras HCL

Op de foto: Door de groei van het ledental komt HCL in de knoei met het trainingsschema. Daarom is een extra half kunstgrasveld nodig. (Foto: Albert Stolwijk).

Als de gemeenteraad daarmee eind augustus instemt, kan de Liempdse hockeyclub HCL een bijdrage van 80.000 euro tegemoet zien voor de aanleg van een extra half kunstgrasveld. Dat is 20 mille meer dan het college van B. en W. eerder beschikbaar stelde. De club vroeg om een hogere bijdrage en de fractie van Combinatie95 diende begin juli daarvoor een initiatiefvoorstel in.

De aanleg van een extra half kunstgrasveld kost circa 155.000 euro. Vanuit de gelden die beschikbaar zijn voor de uitvoering van het Integraal Dorpsontwikkelingsplan (IDOP) stelde het college van B. en W. eerder 60.000 euro beschikbaar; de hockeyclub had echter gehoopt dat de gemeente 50 procent zou bijdragen.

Het initiatiefvoorstel van Combinatie95 wordt maandag 13 augustus behandeld in de commissie Ruimtelijke Zaken. Daar zal penningmeester Martijn Levert van HCL opnieuw inspreken, omdat hij het niet eens is met de gang van zaken. Levert is van mening dat fractievoorzitter Rien Schalkx van Combinatie95 twee petten op heeft. Als voorzitter van voetbalclub DVG heeft Schalkx immers ook belang bij het extra half hockeyveld. Daardoor kan DVG een half voetbalveld behouden.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Geerts advies Beleef Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij