RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:50:19    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 15 januari 2014 23:25 uur, laatst gewijzigd op 16 januari 2014 09:17 uur

Discussie over burgerparticipatie

Discussie over burgerparticipatie

Op de foto: Raads- en commissieleden en inwoners van Boxtel gingen woensdagavond in de raadzaal aan de hand van stellingen met elkaar de discussie aan over burgerparticipatie. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De gemeenteraad van Boxtel hield woensdagavond een zogeheten beeldvormende bijeenkomst over burgerparticipatie. Op die manier wilde de raad zich laten informeren over de mening van de inwoners over dit veelbesproken onderwerp. Een van de conclusies die getrokken werd, is dat burgerparticipatie 'tweerichtingsverkeer' moet zijn en geen 'wij-zij verhaal'.

Een andere uitkomst die voortvloeide uit het druk bezochte debat in de raadzaal werd verwoord door gespreksleider Bas Schel, hoofd communicatie van de gemeente Boxtel. ,,Mensen worden mondiger en vinden het belangrijk om al in de beginfase mee te kunnen praten over maatschappelijke onderwerpen met veel impact, zoals schaliegas en het kV-station. Het gaat daarbij niet zozeer om gelijk te krijgen, maar dat men gehoord wordt en met respect wordt behandeld."

Burgemeester Mark Buijs van Boxtel zegde toe dat de conclusies en de gemaakte opmerkingen van de bezoekers worden meegenomen en voorgelegd aan de raad als de notitie over burgerparticipatie op de politieke agenda staat.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Olieenzo Doornmalen electro Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen