22:58:02    donderdag, 05 december 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 13 februari 2013 16:26 uur, laatst gewijzigd op 13 februari 2013 16:30 uur

Directie Rabobank legt ’eed’ af

Directie Rabobank legt ’eed’ af

Op de foto: De Rabobank-directieleden Wijnand Braal, Jan van Kemenade, Paul van Rijn en Hans Barelds (van links naar rechts) leggen de 'bankierseed' af. (Foto: Rabobank Dommel en Aa).

De voltallige directie van Rabobank Dommel en Aa en de vijfkoppige raad van commissarissen legden woensdag de moreel-ethische verklaring (MEV) af, in de volksmond ook wel ’bankierseed’ genoemd.

Het afleggen van de MEV is per 1 januari 2013 wettelijk verplicht voor commissarissen en beleidsbepalers bij financiële ondernemingen. Het afleggen van de eed sluit nauw aan bij de uitgangspunten van de Rabobank, die dienstbaar wil zijn aan klanten, bedrijven, particulieren en de publieke sector.

De verantwoordelijkheid van de bestuurders wordt door het afleggen van de verklaring extra benadrukt. In het beleid van Rabobank Dommel en Aa is sprake van transparantie en een lange termijnoriëntatie, gericht op het ondersteunen van klant en samenleving.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Proef Culinair Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Geerts advies