06:14:12    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 12 januari 2012 14:35 uur, laatst gewijzigd op 12 januari 2012 14:41 uur

’Dinsdag is het D-day in Liduina’

’Dinsdag is het D-day in Liduina’

Op de foto: Eind mei 2010 sloeg locoburgemeester Wim van der Zanden de eerste paal voor de nieuwe vleugel van verpleeghuis Liduina. Komende week kunnen de bewoners met een lichamelijke beperking hun nieuwe kamers betrekken. (Foto: Albert Stolwijk).

De medewerkers van het verpleeghuis Liduina staan aan de vooravond van een welhaast militaire operatie. Zorgvuldig samengestelde draaiboeken en intensieve briefings moeten er voor zorgen dat de 84 bewoners met een lichamelijke beperking zonder problemen hun intrek kunnen nemen in een spiksplinternieuwe vleugel van het Boxtelse zorgcomplex.

De nieuwe somatische afdelingen van Liduina worden dinsdag 17 januari in gebruik genomen, vertelt Ruud Broeksteeg. Met zijn medewerkers zet de locatiedirecteur van Zorggroep Elde hij alle zeilen bij om de verhuisoperatie in één dag volledig uit te voeren. ,,Dinsdag is het voor ons D-day”, aldus Broeksteeg. De cliënten die nu nog woonachtig zijn in het verpleeghuis zullen van de hectiek echter vrijwel niets merken. ,,We bieden hen elders in ons gebouw een gezellige dag aan zodat de verplaatsing van het huidige meubilair en andere spulletjes zich buiten hun gezichtsveld voltrekt.”

Nadat ze de voorbije weken tijdens informatiebijeenkomsten op de hoogte zijn gesteld van de veranderingen die op til zijn, hebben de 84 bewoners van Liduina met hun familieleden vorige week een kijkje kunnen nemen in hun nieuwe kamers. Waar nu nog diverse cliënten samen op één kamer doorbrengen, krijgt iedereen straks de beschikking over een eigen vertrek van 23 vierkante meter én een eigen badkamer. Op gebied van privacy maakt Liduina een enorme stap voorwaarts. Op elke verdieping is ook een gezamenlijk huiskamer.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht