RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:56:22    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 18 november 2014 15:00 uur, laatst gewijzigd op 18 november 2014 17:53 uur

Digitale flitspalen in Boxtel

Digitale flitspalen in Boxtel

De politie activeert binnenkort nieuwe digitale flitspalen op bestaande locaties. In Boxtel zijn de analoge flitskasten aan de Bosscheweg (voorbij de T-splitsing met de Baandervrouwenlaan) en de Eindhovenseweg (ter hoogte van de Liempdseweg) vervangen voor digitale exemplaren.

De digitale flitspalen maken deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen. Alleen flitsers die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente hebben dit op basis van de verkeers- en ongevallengegevens vastgesteld.

Het voordeel van de digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en dat de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt, zo meldt de politie. De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord zodat gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. De analoge flitspaal maakt nog gebruik van een filmrol, die eerst ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitale flitser die geen last heeft van een volgeschoten film, werkt continu en maakt gebruik van een infraroodflitser. Deze zorgt ervoor dat de flits niet te zien is. Weggebruikers hebben dan geen hinder van flitslicht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Olieenzo Huidtherapie