10:57:22    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 22 februari 2012 17:00 uur, laatst gewijzigd op 22 februari 2012 17:06 uur

Dieven stelen kluis Becoloth

’Een smetje op een supercarnaval’. Bedrijfsleider Martijn Voets van café Becoloth in Boxtel baalt van de diefstal die dinsdagavond plaatshad in de kroeg aan de Rozemarijnstraat. Twee onbekende mannen gingen er met de kluis vandoor.

,,Ik weet niet precies hoeveel geld er in de kluis zat, maar het bedrag valt gelukkig mee. Het gaat in ieder geval niet om de gehele carnavalsopbrengst”, liet Voets woensdag weten. ,,De diefstal gebeurde rond half tien ’s avonds toen het behoorlijk druk was in de kroeg. Twee mannen van ongeveer veertig jaar kwamen met carnavalskleren aan via de normale ingang binnen en zijn misschien een kleine minuut binnengeweest."

Volgens Voets was het tweetal ruw in de omgang en duwden ze een paar bezoekers opzij. ,,Waarschijnlijk wisten de dieven precies waar ze moesten zijn voor de kluis en hadden ze vooraf een vluchtroute bepaald. Nadat ze hun slag geslagen hadden, gingen ze er aan de achterkant van het café vandoor via de nooduitgang bij de Romeinse tuin.”

De politie is op de hoogte gebracht van het voorval. ,,Ze zijn een onderzoek gestart en komen hier nog langs”, aldus Voets. ,,Twee maanden geleden hebben we bij Becoloth al te maken gehad met een poging tot inbraak, misschien gaat het om dezelfde dieven. We hebben niet voor niets geïnvesteerd in onder meer anti-inbraaksloten en een nieuw camerasysteem, dat we voor carnaval in gebruik hebben genomen. Je leert door dit soort gebeurtenissen en inbraken en overvallen bij andere cafés wel om alert te zijn.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Podium Boxtel Olieenzo EmielTechniek buisman optiek Toverboom Huidtherapie Doornmalen electro Remax-optimus Alfa Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht