14:45:29    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 10 januari 2015 08:24 uur, laatst gewijzigd op 10 januari 2015 08:27 uur

DichtSlamRap mét Wim Kuipers

DichtSlamRap mét Wim Kuipers

Op de foto: Wim Kuipers (rechts) debuteert zondag als dichter op het podium van DichtSlamRap. De zanger en gitarist is onder meer bekend van zijn tekstuele bijdragen aan theatershow De Goei, De Kwaai en De Lillike. (Foto: Peter de Koning).

Wim Kuipers is het lokale gezicht tijdens de prefinale van DichtSlamRap, die zondag 11 januari in café Le Temps Perdu aan de Markt wordt gehouden. Met acht andere tekstdichters doet de zanger, schrijver en gitarist een gooi naar de eindstrijd van het literaire spektakel, dat donderdag 29 januari eveneens in Le Temps Perdu wordt georganiseerd.

Velen kennen Wim Kuipers van zijn uiteenlopende muzikale activiteiten binnen én buiten Boxtel. Met plaatsgenoot Henk Renders is hij een veelgevraagd straatmuzikant, daarnaast is hij zanger en gitarist van Kicking Bill.

Andere deelnemers aan de prefinale van DichtSlamRap is komende zondag onder meer de Vlaamse dichteres Sara Eelen uit Zoersel, die vorig jaar ook deelnam aan de voorronde. Andere dichters die voor het voetlicht treden zijn Ria Westerhuis (De Wijk), Dean Bowen (Den Haag), Niek Hermsen (Nijmegen), Luuk Wojcik (Roermond), Lisette Ntukabumwe (Breda), Irene Siekman (Rotterdam) en Eline Van Nes (Vught).

Een van de blikvangers tijdens de prefinale in Le Temps Perdu is zangeres Iris Penning uit Eindhoven. Met haar zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes heeft ze een groot publiek voor zich gewonnen. Penning drong onlangs door tot de finale van de muziekwedstrijd De Grote Prijs van Nederland. Verder trad ze op in voorprogramma's van De Dijk en Spinvis.

De prefinale van DichtSlamRap in Le Temps Perdu begint om 14.00 uur; de toegang is gratis.

Advertenties