01:28:19    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 15 mei 2012 15:05 uur, laatst gewijzigd op 15 mei 2012 15:09 uur

Diamanten paar in het zonnetje

Diamanten paar in het zonnetje

Op de foto: Jo en Marietje van Dinther vierden zondag hun zestigjarig huwelijksfeest. (Foto: Albert Stolwijk).

Pas daags na het feest, op hun officiële trouwdag, gaven Jo van Dinther en Marietje Troeijen na lang aandringen toe. Schoorvoetend dat wel. Ze staan niet zo te kijken op publiciteit. ,,Dat hoef helemaal niet. Wij zijn maar hele gewone mensen…” Maar als je zestig jaar huwelijksleven met elkaar deelt, is dat best bijzonder.

Met hun twee dochters, drie zonen, achttien kleinkinderen en heel veel andere familie, vrienden en buren hebben Jo en Marietje zondag in zaal De Nachtegaal uitbundig gefeest. ,,Onvergetelijk…”, zegt Marietje (87) kort voordat burgemeester Frank van Beers het diamanten paar komt feliciteren in hun woning aan de Deken De Wijsstraat. Haar man knikt instemmend. ,,Het was allemaal een complete verrassing. We mochten vooraf van niets weten en dat viel niet mee. Wij houden het liefst zelf de regie. Net zoals we dat iedere dag doen”, zegt de 86-jarige Jo, die opgroeide in Gemonde.

De romantiek is na zestig jaar niet verdwenen, zo bleek zondagochtend op het moment dat Jo zijn geliefde een kopie overhandigde van het bruidsboeket uit 1952. ,,Met anjers, net als destijds. Alleen waren ze toen wit en nu roze, dat kleurt beter bij onze feestkleding.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Geerts advies EmielTechniek Olieenzo Alfa Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel TopSlank buisman optiek Geld en Makelaardij Doornmalen electro Toverboom Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support