RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:17:31    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 06 januari 2015 23:55 uur, laatst gewijzigd op 07 januari 2015 00:02 uur

Detailhandelsvisie krijgt vorm

Detailhandelsvisie krijgt vorm

De afgelopen maanden organiseerde Boxtel diverse bijeenkomsten en inspraakmomenten voor betrokkenen om een nieuwe horeca- en detailhandelsvisie op te stellen. Het document krijgt steeds verder vorm. Zo werden dinsdag de gemeenteraadsleden geraadpleegd. Door middel van een beeldvormende bijeenkomst in het gemeentehuis, waar zo'n honderd mensen aanwezig waren, konden de leden van politieke partijen vragen stellen én alvast hun mening geven over drie belangrijke vraagstukken.

Tijdens de avond, die door adviseur Pamela van den Berg van Gerrichhauzen en Partners werd geleid, konden gemeenteraadsleden aanvullende vragen stellen naar aanleiding van alle stukken met betrekking tot de detailhandel- en horecavisie en aangeven wat zeker terug moet komen in het document. Vervolgens werden alle politieke partijen gevraagd hun mening te geven over een aantal thema's, waar met name het centrum aan bod kwam: van een langgerekt naar compact centrum, of de gemeente zich primair moet focussen op het centrum, wijkwinkelcentra of allebei en of er een publiekstrekker naar het centrum moet komen.

Ook kregen alle andere aanwezigen de kans aan te geven welke aandachtspunten van belang zijn in de visie. Bezoekers vroegen de gemeenteraadsleden onder meer te kijken naar de rol van fietsers in het centrum, de historie van Boxtel en de rol van 'online ondernemen'.

Naar aanleiding van alle inspraakavonden wordt een vernieuwde detailhandel- en horecavisie opgesteld die op dinsdag 24 maart wordt gepresenteerd aan de gemeenteraad.

In Brabants Centrum van donderdag 8 januari uitgebreid aandacht voor de detailhandel- en horecavisie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Proef Culinair Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht