RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:40:55    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:23 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:23 uur

’Desnoods knappen we Molenwijk weer op’

’Desnoods knappen we Molenwijk weer op’

Op de foto: Zicht op het hoofdterrein van ODC. Als de Boxtelse voetbalclub noodgedwongen langer in sportpark Molenwijk moet blijven, wil voorzitter Ton Jonkers het complex gaan opknappen. (Foto: Peter de Koning).

Clubvoorzitter Ton Jonkers is niet helemaal verrast door het bericht dat het gemeentebestuur onvoldoende geld heeft om de derde fase van het vernieuwde sportpark aan de Molenwijkseweg te realiseren. Vorige week maakte wethouder Willie van de Langenberg bekend dat Boxtel op dit moment geen geld heeft om zowel de verhuizing van ODC als de verplaatsing van manege De Langspier te financieren.

,,Ik ben niet verrast maar voel er op dit moment weinig voor om alweer op de barricaden te klimmen”, verzuchtte Jonkers donderdag tijdens de feestelijke presentatie van de nieuwe huisstijl. De voorzitter kent de achtergronden van de financiële problemen, hoewel er volgens zijn berekeningen wel degelijk geld moet zijn om ODC geheel te verhuizen naar het vernieuwde sportpark aan de Molenwijkseweg.

Veel clubleden toonden tijdens de bijeenkomst in kantine De Boemerang hun ergernis over de nieuwe tegenvaller. Sinds 1997 ijvert ODC al voor de aanleg van een nieuw sportpark. Sinds de verhuizing naar de Renbaan van de baan is, wordt getracht de club onder te brengen in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike. Vorig jaar zijn daar de eerste twee kunstgrasvelden al in gebruik genomen. In fase twee moet een clubgebouw gebouwd worden, de derde fase voorziet in nog eens twee voetbalvelden, een tribune en extra kleedlokalen.

,,Fase twee loopt geen gevaar, daarvoor is geld gereserveerd. Als het aan de club had gelegen waren we zelfs al lang van start gegaan”, zegt Jonkers. Dat er te weinig geld is voor fase drie betreurt hij. ,,We kennen de oorzaak. Nu ODC niet naar de Renbaan verhuist, kan de gemeente het Essche Heike niet verkopen en vloeit er geen bedrag van 1 miljoen euro in de gemeentekas.”

De voorzitter laat zich niet uit het veld slaan door een nieuwe deceptie en vindt dat ODC vooral inventief moet zijn. ,,We moeten vooral realistisch zijn en voor ogen houden dat we misschien nog vele jaren in sportpark Molenwijk moeten voetballen. Of dat erg is? Helemaal niet. Het sportpark is fraai gelegen en we zijn bereid om met vrijwilligers te gaan klussen. Hup, die lelijke schutting weg, de tribune en de kassa’s opknappen en de bestuurskamer een verfje geven.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg