RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:31:26    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 26 februari 2013 17:10 uur, laatst gewijzigd op 26 februari 2013 17:12 uur

Derde infoavond over kV-station

Derde infoavond over kV-station

Op de foto: Muzikaal protest tegen het kV-station, dinsdagochtend door leerlingen van de Sint-Theresiaschool. (Foto: Henk van Weert).

Het college van B. en W. geeft gehoor aan de kritiek die de gemeenteraadsfracties van Combinatie95 en SP vorige uitten naar aanleiding van de informatiemarkt over de bouw van een hoogspanningstation aan de rand van Lennisheuvel. Er komt een derde informatiebijeenkomst in het kerkdorp zelf. Wanneer is nog niet bekend.

Woensdag 27 februari organiseert de gemeente van 16.00 tot 20.00 een inloopbijeenkomst bij Helicon Opleidingen aan de Schouwrooij. Daar kunnen mensen vragen stellen over het 10-150 kV-station waarvoor energiemaatschappij Enexis en netwerkbeheerder TenneT een vergunning hebben aangevraagd. De aanvraag leidt tot veel ophef in Lennisheuvel omdat het station vlak bij het kerkdorp wordt gesitueerd, naast het datacenter van Rabobank Nederland.

Hedenavond, dinsdag 26 februari, stellen diverse fracties de kwestie aan de orde tijdens het vragenhalfuurtje bij aanvang van de gemeenteraadsvergadering. De publieke tribune wordt bevolkt met zo’n zestig inwoners van Lennisheuvel. Tot een inhoudelijke discussie zal het echter niet komen omdat het kV-station niet als bespreekpunt op de raadsagenda staat.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geerts advies Beleef Boxtel Olieenzo SNS Bank Proef Culinair