23:20:36    donderdag, 05 december 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 februari 2013 17:10 uur, laatst gewijzigd op 26 februari 2013 17:12 uur

Derde infoavond over kV-station

Derde infoavond over kV-station

Op de foto: Muzikaal protest tegen het kV-station, dinsdagochtend door leerlingen van de Sint-Theresiaschool. (Foto: Henk van Weert).

Het college van B. en W. geeft gehoor aan de kritiek die de gemeenteraadsfracties van Combinatie95 en SP vorige uitten naar aanleiding van de informatiemarkt over de bouw van een hoogspanningstation aan de rand van Lennisheuvel. Er komt een derde informatiebijeenkomst in het kerkdorp zelf. Wanneer is nog niet bekend.

Woensdag 27 februari organiseert de gemeente van 16.00 tot 20.00 een inloopbijeenkomst bij Helicon Opleidingen aan de Schouwrooij. Daar kunnen mensen vragen stellen over het 10-150 kV-station waarvoor energiemaatschappij Enexis en netwerkbeheerder TenneT een vergunning hebben aangevraagd. De aanvraag leidt tot veel ophef in Lennisheuvel omdat het station vlak bij het kerkdorp wordt gesitueerd, naast het datacenter van Rabobank Nederland.

Hedenavond, dinsdag 26 februari, stellen diverse fracties de kwestie aan de orde tijdens het vragenhalfuurtje bij aanvang van de gemeenteraadsvergadering. De publieke tribune wordt bevolkt met zo’n zestig inwoners van Lennisheuvel. Tot een inhoudelijke discussie zal het echter niet komen omdat het kV-station niet als bespreekpunt op de raadsagenda staat.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro EmielTechniek Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Geerts advies