RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:00:51    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 13 oktober 2013 09:48 uur, laatst gewijzigd op 13 oktober 2013 09:52 uur

Den Haerd pleit voor kringloop

Den Haerd pleit voor kringloop

Op de foto: In 1998 werd in Boxtel het kunstwerk Kringloop onthuld nabij de Boxtelse milieustraat. Met zijn creatie verbeeldt kunstenaar Ron van de Ven (Maastricht, 1956) het ’proces van loutering, dat duurzaam leefbaar maakt'. (Foto: archief Brabants Centrum).

Voor de herdenking van het zilveren bestaansjubileum heeft de Boxtelse herensociëteit Den Haerd gekozen voor een minisymposium over de kringloopeconomie. Doel is bezoekers te informeren over en te inspireren tot alternatieven voor de huidige wegwerpmaatschappij.

Na een inleiding over wat een kringloopeconomie inhoudt, vertellen medewerkers van modecentrum Frans Theelen, vleesverwerker Vion en drukkerij Hazenberg over hun ervaringen met de kringloopeconomie. Marc Verbeeten, voorzitter van de Energie Coöperatie Boxtel, treedt op als avondvoorzitter en leidt de discussie tussen de sprekers en het publiek. Ook wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel en woordvoerders van lokale milieuorganisaties zullen zich daarbij laten gelden.

Het minisymposium van sociëteit Den Haerd wordt donderdag 24 oktober gehouden in grand café Rembrandt (Rechterstraat 56). De openbare bijeenkomst duurt van 19.30 tot 22.30 uur en is gratis toegankelijk.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Olieenzo Gemeente Boxtel Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie Proef Culinair