03:44:18    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 13 oktober 2013 09:48 uur, laatst gewijzigd op 13 oktober 2013 09:52 uur

Den Haerd pleit voor kringloop

Den Haerd pleit voor kringloop

Op de foto: In 1998 werd in Boxtel het kunstwerk Kringloop onthuld nabij de Boxtelse milieustraat. Met zijn creatie verbeeldt kunstenaar Ron van de Ven (Maastricht, 1956) het ’proces van loutering, dat duurzaam leefbaar maakt'. (Foto: archief Brabants Centrum).

Voor de herdenking van het zilveren bestaansjubileum heeft de Boxtelse herensociëteit Den Haerd gekozen voor een minisymposium over de kringloopeconomie. Doel is bezoekers te informeren over en te inspireren tot alternatieven voor de huidige wegwerpmaatschappij.

Na een inleiding over wat een kringloopeconomie inhoudt, vertellen medewerkers van modecentrum Frans Theelen, vleesverwerker Vion en drukkerij Hazenberg over hun ervaringen met de kringloopeconomie. Marc Verbeeten, voorzitter van de Energie Coöperatie Boxtel, treedt op als avondvoorzitter en leidt de discussie tussen de sprekers en het publiek. Ook wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel en woordvoerders van lokale milieuorganisaties zullen zich daarbij laten gelden.

Het minisymposium van sociëteit Den Haerd wordt donderdag 24 oktober gehouden in grand café Rembrandt (Rechterstraat 56). De openbare bijeenkomst duurt van 19.30 tot 22.30 uur en is gratis toegankelijk.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Remax-optimus Olieenzo EmielTechniek TopSlank Elan Bikes support Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel buisman optiek Geld en Makelaardij