06:30:58    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 19 maart 2014 21:30 uur

'Democratie moet feestje zijn'

\'Democratie moet feestje zijn\'

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs en avondvoorzitter Mark Buijs bereiden zich voor op de verkiezingsavond in Boxtel. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

De stembussen in alle Nederlandse gemeenten zijn inmiddels gesloten. Leden van de verschillende stembureaus zijn inmiddels druk aan het tellen.

In de Boxtelse raadzaal is de verkiezingsavond inmiddels van start gegaan. Bezoekers worden door avondvoorzitter Pieter Kromhout constant op de hoogte gehouden van uitslagen van de verschillende stembureaus. Ook is er live-verbinding met Omroep Dommelland. In de studio van de lokale omroep worden interviews afgenomen met onder meer burgemeester Mark Buijs en de acht lijsttrekkers van de Boxtelse politieke partijen.

Burgemeester Mark Buijs constateerde tijdens de verkiezingsavond dat het een mooie dag was. ,,Bij de stembureaus is alles goed verlopen en dan was het ook nog eens mooi weer. De verwachting is dat het opkomstpercentage in Boxtel behoorlijk is, dat is mooi nieuws, ook voor de raadsleden. Ik verwacht dat de aanhang van politieke partijen vanavond in groten getale aanwezig is om de uitslag mee te maken. Democratie moet een feestje zijn. Laten we daar vanavond mee beginnen."

Het verwachte opkomstpercentage in Boxtel ligt op 53 procent, zo meldde Kromhout woensdagavond. Vier jaar geleden lag de opkomst op ongeveer 54 procent.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie