RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:40:13    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 19 maart 2014 21:30 uur

'Democratie moet feestje zijn'

\'Democratie moet feestje zijn\'

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs en avondvoorzitter Mark Buijs bereiden zich voor op de verkiezingsavond in Boxtel. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

De stembussen in alle Nederlandse gemeenten zijn inmiddels gesloten. Leden van de verschillende stembureaus zijn inmiddels druk aan het tellen.

In de Boxtelse raadzaal is de verkiezingsavond inmiddels van start gegaan. Bezoekers worden door avondvoorzitter Pieter Kromhout constant op de hoogte gehouden van uitslagen van de verschillende stembureaus. Ook is er live-verbinding met Omroep Dommelland. In de studio van de lokale omroep worden interviews afgenomen met onder meer burgemeester Mark Buijs en de acht lijsttrekkers van de Boxtelse politieke partijen.

Burgemeester Mark Buijs constateerde tijdens de verkiezingsavond dat het een mooie dag was. ,,Bij de stembureaus is alles goed verlopen en dan was het ook nog eens mooi weer. De verwachting is dat het opkomstpercentage in Boxtel behoorlijk is, dat is mooi nieuws, ook voor de raadsleden. Ik verwacht dat de aanhang van politieke partijen vanavond in groten getale aanwezig is om de uitslag mee te maken. Democratie moet een feestje zijn. Laten we daar vanavond mee beginnen."

Het verwachte opkomstpercentage in Boxtel ligt op 53 procent, zo meldde Kromhout woensdagavond. Vier jaar geleden lag de opkomst op ongeveer 54 procent.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Geerts advies Gemeente Boxtel Proef Culinair SNS Bank Doornmalen electro Geld en Makelaardij Beleef Boxtel