RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:45:45    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 28 mei 2011 16:09 uur, laatst gewijzigd op 28 mei 2011 16:18 uur

Delegatie Wittlich winkelt in Boxtel

Delegatie Wittlich winkelt in Boxtel

Op de foto: De leden van de delegatie uit het Duitse Wittlich tijdens de wandeling door hartje Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).
Een ontvangst in de raadzaal door burgemeester Frank van Beers, een wandeling door het centrum van het dorp, een bezoek aan het Wasch- en Strijkmuseum en Brabant Goedgemutst, een lunch in bistro Le Marécage en een keuzeprogramma in de middaguren. De delegatie uit jumelagegemeente Wittlich die zaterdag een bezoek aan Boxtel bracht, hoefde zich tijdens het eendaagse verblijf niet te vervelen.

 

De Duitse gasten werden behalve door burgemeester Van Beers ontvangen door onder anderen voorzitter Arjen Witteveen en de leden Lidy Ietswaart en Paul Hermans van het jumelagecomité Boxtel-Wittlich. De ongeveer twintig gasten uit Duitsland hadden zichtbaar zin in een dagje Boxtel. Het gezelschap bestond hoofdzakelijk uit leden van de Freundschaftskreis, waarin inwoners van Wittlich zitting hebben die de jumelage met Boxtel en andere partnersteden een warm hart toedragen.

De officiële ontvangst vond zaterdagmorgen plaats in de raadzaal in een uiterst ontspannen en vriendschappelijke sfeer, waaruit bleek dat een aantal betrokkenen elkaar de laatste jaren vaker tegenkomt tijdens uitwisselingbezoeken. ,,Het is voor de stedenband tussen Boxtel en Wittlich belangrijk dat regelmatig activiteiten gehouden worden en ontmoetingen op de agenda staan”, benadrukte burgemeester Van Beers in zijn welkomstwoord. Van Beers overhandigde tijdens de bijeenkomst in de raadzaal een fles met daarin de likeur ’t Dommeltje, een onvervalst streekproduct van Juniorkamer Dommeland, aan voorzitter Ira Sitter van het jumelagecomité uit Wittlich.

Na afloop van het officiële gedeelte leerden de leden van de Duitse delegatie Boxtel op verschillende manieren kennen. Behalve de wandeling door hartje Boxtel, het bezoek aan het Wasch- en Strijkmuseum en Brabant Goedgemutst en de lunch bij Le Marécage konden de gasten uit Wittlich in de middaguren de Sint-Petrustoren beklimmen of een bezoek aan kasteel Stapelen brengen. Even lekker shoppen in het winkelcentrum en genieten van een drankje op het terras was ook een aantrekkelijke optie. Het programma werd zaterdag afgesloten met een bezoek aan oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg.   

    

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Tiga Olieenzo Meubelmakerijdenberg Natasja fashion Koppelmans Kindertuin SNS Bank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht 040Fit Huidtherapie Geerts advies Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen TopSlank Rijschool Dolman Zwanenberg adviesgroep Toverboom