RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:17:32    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 21 juni 2014 12:48 uur, laatst gewijzigd op 23 juni 2014 14:49 uur

Delegatie Wittlich bezoekt Boxtel

Delegatie Wittlich bezoekt Boxtel

Op de foto: De gasten uit Wittlich bezochten onder meer de buurtschap Kasteren, waar Henk Prins (midden) ze vertelde over de geologische geschiedenis van het Dommeldal. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel is zaterdag 21 juni bezocht door een delegatie uit jumelagestad Wittlich. De gasten namen deel aan een recreatief programma. De circa dertig Duitsers werden zaterdagochtend in het werkcafé van het gemeentehuis officieel ontvangen met koffie en een Liempdenaartje (appeltaartje).

Het programma omvatte onder meer een wandeling door het centrum van Boxtel en een lunch bij 't Struijfhuis in Liempde. Ook werd een bezoek gebracht aan dorpsmuseum De Kleuskes en - als afsluiting - museum MuBo.

Burgemeester Buijs sprak in zijn welkomstwoord de wens uit dat steeds meer inwoners van Boxtel én Wittlich de weg naar de buren weten te vinden en dat vaker uitwisselingsbezoeken plaatsvinden. ,,Jumelage is in een verenigd Europa namelijk niet alleen een feestje voor burgemeesters maar van iedereen."

Voorzitter Irmgard Sitter van het jumelagecomité Wittlich-Boxtel verraste Buijs met een cadeau vol streekproducten. In een Nederlandstalige toespraak sprak ze haar dank uit voor de vele jaren van vriendschap. ,,Boxtel en Wittlich zijn dit jaar al 55 jaar bevriend. We zijn trots op onze vriendschap en blij met jullie gastvrijheid."

De Duitsers gingen halverwege de middag weer terug naar Wittlich. Ze wildn op tijd thuis zijn voor het WK-duel Duitsland-Ghana.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geerts advies Huidtherapie Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro