RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:21:31    woensdag, 24 april 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 12 november 2011 16:49 uur, laatst gewijzigd op 14 november 2011 15:53 uur

Debutant vogelkampioen Boxtel

Debutant vogelkampioen Boxtel

Op de foto: Beeld van het vogelkampioenschap in gemeenschapshuis De Rots (Foto: Peter de Koning).

Toon van den Heuvel van vogelvereniging Ons Ideaal is zaterdag uitgeroepen tot algemeen Boxtels kampioen, terwijl hij daarnaast ook het bondsschild in de wacht sleepte voor de beste kweekvogel van zijn club. Ons Ideaal neemt dit weekeinde in gemeenschapshuis De Rots behalve de organisatie van de eigen vogelshow ook die van de Boxtelse titelstrijd voor haar rekening.

De grote winnaar Toon van den Heuvel was dolblij met zijn gewonnen titels en prijzen. ,,Ik vind het geweldig. Toen ik het hoorde, had ik het kippenvel op mijn armen staan”, liet Van den Heuvel zaterdag enthousiast weten. ,,Bijzonder is dat ik pas sinds dit jaar lid ben van Ons Ideaal, waar ik een koppel vorm met Jan Boons, en dat dit mijn eerste tentoonstelling is. En dan meteen zeven keer goud en vier keer zilver winnen met in totaal 22 inzendingen.”

De vogel waarmee Van den Heuvel dit weekeinde tot algemeen Boxtels kampioen gekroond werd, was een Münchener postuurkanarie. ,,Deze vogel wordt beoordeeld op verschillende criteria, waaronder houding, conditie, kop en hals, bevedering en kleur, poten en staart. Ik heb 94 van de maximaal honderd punten behaald met deze kanarie; een heel hoge score, waarbij met name de houding werd geprezen door de keurmeester.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geerts advies Huidtherapie Olieenzo Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding