18:22:19    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 22 september 2012 23:51 uur, laatst gewijzigd op 23 september 2012 00:09 uur

De markt op met burendag

De markt op met burendag

Op de foto: Het liep niet storm tijdens de rommelmarkt op het Ronduutje. (Foto's: Henk van Weert).

Hoewel er volgens een van de dames in de achter de verkooptafels 's ochtends aardig verkocht was, lokte de rommelmarkt achter de voormalige Molenwijkschool aan het Ronduutje zaterdagmiddag weinig publiek. Op Nationale Burendag konden wijkbewoners van Breukelen er hun overtollige huisraad aanbieden, maar dat deed maar een enkeling. Gelukkig hadden de Voedselbank en de Vincentiusvereniging spulletjes in de aanbieding.

Penningmeester Jan Geerts van de Voedselbank maakte van de gelegenheid dankbaar gebruik om bezoekers te vertellen over de werkzaamheden van zijn organisatie. En passant liet hij zien hoe in de voorbije periode het oude schooltje is opgeruimd. In een van de vroegere leslokalen wordt een koelcel gebouwd, mede dankzij een donatie van de plaatselijke Rabobank.

Buurtbewoonster en schilderes Hanneke Boleij (foto onder) heeft in het gebouw, waar ook kunstinitiatief De Makerskamer is gevestigd, een lokaal ingericht als atelier. ,,Thuis werd het te klein. Dit is een mooie plek waar ik altijd terecht kan om te werken. Ik ben er erg blij mee. Erg druk is het vandaag niet. Maar och, al wat binnenloopt is mooi meegenomen."

Al dan niet in het kader van Nationale Burendag worden zondag 23 september kleinschalige markten gehouden bij de geitenwei in de wijken Selissenwal en In Goede Aarde, op Zandvliet en in gemeenschapshuis De Rots. In Esch vindt een inritverkoop plaats in het wijkje achter de kerk. Kijk voor locaties en tijden in onze agenda.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

De markt op met burendag De markt op met burendag

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geerts advies Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding