RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:38:50    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 25 april 2014 10:41 uur, laatst gewijzigd op 25 april 2014 11:30 uur

De koning óók in Boxtelse raadzaal

De koning óók in Boxtelse raadzaal

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs onthulde samen met leerlingen van basisschool De Hobbendonken en leden van de Kunststichting Boxtel het borstbeeld van koning Willem-Alexander. (Foto: Henk van Weert).

In de Kunstzaal van Paleis Het Loo onthulde minister Jet Bussemaker van Cultuur donderdag de eerste staatsieportretten van koning Willem-Alexander die zijn gemaakt door Iris van Dongen, Rineke Dijkstra en Femmy Otten. Ook de Boxtelse raadzaal heeft sinds vrijdagochtend een beeltenis van de koning: een bronzen borstbeeld, gemaakt door kunstenaar Joris August Verdonkschot uit Haarlem.

De onthulling van het beeld, dat op een sokkel staat van basalt en eikenhout, vond vrijdagochtend voorafgaand aan de lintjesregen plaats in de Boxtelse raadzaal. Daarbij waren ook zes leerlingen van basisschool De Hobbendonken aanwezig. Onder leiding van leerkracht Ine Venrooij namen zij in het kader van de Koningsspelen deel aan een fotozoektocht.

Terwilj ze speurden rondom de gemeentevijver werden ze plekke uitgenodigd voor de onthulling. Dat vond het zestal leuk. Vooral ook omdat op de ramen van de raadzaal tekeningen hingen die schoolgenootjes hadden gemaakt van de vorig jaar aangetreden koning...

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Olieenzo Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen