05:31:08    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 01 mei 2013 19:33 uur, laatst gewijzigd op 08 mei 2013 12:31 uur

'De Tweeling' in Podium Boxtel

\'De Tweeling\' in Podium Boxtel

De Nederlands-Luxemburgse coproductie De Tweeling is donderdag 16 mei vanaf 20.15 uur te zien in filmclub FilmPodiumBoxtel. Het thema van de film sluit aan bij dodenherdenking en bevrijding.

De Tweeling is gebaseerd op een boek van Tessa de Loo en vertelt het verhaal over de tweelingzusjes Anna en Lotte, die na de dood van hun ouders van elkaar worden gescheiden. Anna blijft in Duitsland en moet hard werken op de boerderij van haar oom. Lotte verhuist naar een Nederlandse welgestelde familie die haar op het eerste gezicht alle kansen biedt.

De Tweeling werd geregisseerd door Ben Sombogaart en laat veel bekende acteurs zien, onder wie Nadja Uhl, Thekla Reuten en Ellen Vogel. Het oorlogsdrama vertelt op hartverscheurende wijze het gecompliceerde verhaal van de zussen, dat zich uitstrekt over zeventig jaar en roept vragen op over familiebanden, lotsbestemming en met name schuld.

Kaartjes kosten acht euro en zijn voor aanvang van de voorstelling te koop aan de zaal van Podium Boxtel aan de Burgakker. Voorverkoop via boekhandel Elckerlijc, UITpunt en www.podiumboxtel.nl. Voorafgaand aan de filmvoorstelling verzorgt filmkenner Wim van Liempt een korte inleiding.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Proef Culinair Huidtherapie Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Geerts advies