RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:07:11    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 24 mei 2013 15:21 uur, laatst gewijzigd op 27 mei 2013 09:12 uur

De Rots gaat 1 juli op slot

De Rots gaat 1 juli op slot

UPDATE - De Rots sluit op 1 juli de deuren. Na de zomervakantie gaat het Boxtelse gemeenschapshuis niet meer open, tenzij het gemeentebestuur met extra financiële middelen over de brug komt. De drie beheerders hebben hun ontslag gekregen; het geld ontbreekt om hen te kunnen blijven betalen, meldt voorzitter Yvonne Snijders.

Drie van de zes bestuursleden zijn woensdagavond opgestapt: Jan Horbach, Kees Berkelmans en Kees de Wild. In februari was Erik Schouten, die de afgelopen jaren hoofdbeheerder en daarna voorzitter van het stichtingsbestuur was, al vertrokken om persoonlijke redenen.

Hij werd opgevolgd door Snijders, die vijftien jaar al vrijwilliger onder meer betrokken was bij discoavonden voor de jeugd en de organisatie van carnavalsactiviteiten. Samen met Trudy Verkooijen en André van den Aker handelt Snijders de lopende zaken af.

Vorig jaar luidde het bestuur van De Rots de noodklok. Om het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel-Oost open te houden, werd het plan gelanceerd om de podiumfunctie uit te breiden. De gemeente Boxtel zou daarvoor de beurs moeten trekken, maar voelt hier echter niet voor, mede vanwege concurrentieoverwegingen in relatie tot theaterzaal Podium Boxtel aan de Burgakker.

Tot aan de zomervakantie blijft het activiteitenrooster intact. Zaterdag 25 mei worden de vaste gebruikers schriftelijk geìnformeerd over de ontwikkelingen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Olieenzo