04:38:35    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 10 mei 2014 19:33 uur, laatst gewijzigd op 10 mei 2014 19:34 uur

De Roemeense bergen in...

De Roemeense bergen in...

Er was zaterdag voor een dagvullend programma gezorgd voor de BHC-leerlingen die verblijven in de Roemeense stad Salonta. Zo brachten de scholieren een bezoek aan de bekende Berengrot en werd een wandeling gemaakt in het Apuseni gebergte.

De berengrot nabij het dorp Chi?c?u in de provincie Bihor is ontdekt in 1975 en is een bezoek waard door de talloze fossielen van beren en andere dieren en vele stalactieten en stalagmieten. De trekpleister is vier miljoen jaar oud en ten opzichte van andere grotten is dat relatief jong. Na afloop van een rondleiding door de grot werd de Boxtelse delegatie naar het Apuseni gebergte gebracht. Hier leidde een docent van de Roemeense school de leerlingen rond door de natuur. Zo werd onder meer een grote waterval bezocht. Na afloop stond een barbecue klaar bij één van de huizen in het gebied.

Zondag gaan de leerlingen op pad met hun gastgezinnen. Een aantal brengt opnieuw een bezoek aan het gebergte en één leerling is zelfs uitgenodigd op een doopfeest. Voor maandag staan bezoeken op het programma aan twee gebouwen die met financiële steun uit Boxtel tot stand zijn gekomen: de Peterschool en bejaardenhuis Joseph Hasz.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Olieenzo Gemeente Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht