RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:04:00    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 10 mei 2014 19:33 uur, laatst gewijzigd op 10 mei 2014 19:34 uur

De Roemeense bergen in...

De Roemeense bergen in...

Er was zaterdag voor een dagvullend programma gezorgd voor de BHC-leerlingen die verblijven in de Roemeense stad Salonta. Zo brachten de scholieren een bezoek aan de bekende Berengrot en werd een wandeling gemaakt in het Apuseni gebergte.

De berengrot nabij het dorp Chi?c?u in de provincie Bihor is ontdekt in 1975 en is een bezoek waard door de talloze fossielen van beren en andere dieren en vele stalactieten en stalagmieten. De trekpleister is vier miljoen jaar oud en ten opzichte van andere grotten is dat relatief jong. Na afloop van een rondleiding door de grot werd de Boxtelse delegatie naar het Apuseni gebergte gebracht. Hier leidde een docent van de Roemeense school de leerlingen rond door de natuur. Zo werd onder meer een grote waterval bezocht. Na afloop stond een barbecue klaar bij één van de huizen in het gebied.

Zondag gaan de leerlingen op pad met hun gastgezinnen. Een aantal brengt opnieuw een bezoek aan het gebergte en één leerling is zelfs uitgenodigd op een doopfeest. Voor maandag staan bezoeken op het programma aan twee gebouwen die met financiële steun uit Boxtel tot stand zijn gekomen: de Peterschool en bejaardenhuis Joseph Hasz.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel