RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:09:49    donderdag, 18 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:13 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:15 uur

De Natneuzen: al vijftig jaar een hechte vriendenclub

De Natneuzen: al vijftig jaar een hechte vriendenclub

Op de foto: Albert Baars (links) en Ruud van de Langenberg vormen al jaren de spil waar carnavalsclub De Natneuzen om draait. (Foto: Albert Stolwijk).

Een vriendenclubje in café Marktzicht stond vijftig jaar geleden aan de basis van carnavalsvereniging De Natneuzen. Met name de laatste jaren heeft de club zich nadrukkelijk laten zien en horen in het Eendengatse feestgedruis. Waar het veertig jaar nooit lukte om een prijs te winnen, trok de club in het afgelopen decennia meermalen aan het langste eind tijdens het Kwekdeuntjesfist en de Grote Eendentrek.

 

Ze hebben de confetti van de voorbije zottenperiode nog maar net van zich afgeschud of ze maken zich alweer op voor het volgende feest. CV De Natneuzen viert zaterdag 19 maart het gouden jubileum. ,,Geen uitgebreide of openbare activiteiten, gewoon een gezellige avond met de leden, oud-leden en bevriende carnavalsclubs in ons clubhuis De Adelaar”, vertelt Ruud van de Langenberg. De 48-jarige Boxtelaar is ongeveer 25 jaar voorzitter van de op een na oudste carnavalsclub die het spotrijk Eendengat rijk is.

 

Samen met zijn schoonvader Albert Baars (66) vormt Van de Langenberg de organisatorische spil van De Natneuzen en beiden steken veel vrije uurtjes in, samen met hun echtgenotes overigens. Van de Langenberg bedenkt jaarlijks de melodie en de tekst van het carnavalslied waarmee wordt deelgenomen aan het Kwekdeuntjesfist. Tien jaar geleden won de club het kolderieke muziekconcours voor het eerst en ging sindsdien viermaal met de Eendison aan de haal.

 

,,In 2001 wonnen we ook voor het eerst de Boxtelse leutstoet, de Grote Eendentrek. De laatste vijf jaar werden we vier keer op rij uitgeroepen tot winnaar, veertien dagen geleden eindigden we op de tweede plaats. Er wordt wel eens gezegd dat wij altíjd met de prijzen gaan slepen, maar de mensen die dat zeggen vergeten dat we voor de eeuwwisseling nooit als eerste zijn geëindigd”, vertelt de voorzitter. Baars corrigeert hem: ,,Nou ja, op één keer na dan. Heel lang geleden zijn we een keer eerste geworden bij de loopgroepen.”

Auteur: HENK VAN WEERT

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Proef Culinair Geerts advies Beleef Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht