07:01:05    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 14 september 2012 20:57 uur, laatst gewijzigd op 15 september 2012 16:40 uur

De La Salle trots op Cruyff Court

De La Salle trots op Cruyff Court

Op de foto: Frank van der Struijk opent, ondanks een gebroken middenvoetsbeentje, het Cruyff Court van De La Salle. (Foto: Gerard Schalkx).

Orthopedagogisch instituut De La Salle in Boxtel heeft sinds vrijdag een eigen Cruyff Court. De opening werd verricht door Vitesse-verdediger Frank van der Struijk uit Lennisheuvel, die ondanks een ernstige blessure aanwezig was en het eerste balletje - heel voorzichtig, staand op krukken - trapte...

Binnen enkele weken is op het terrein van De La Salle een fraai Cruyff Court aangelegd, dat niet alleen geschikt is voor voetbal, maar ook gebruikt kan worden voor volleybal, tennis en atletiek. Het veld wordt gebruikt voor de gymlessen van de Michaelschool en draagt bij aan het project dat gezond leven en sportiviteit promoten.

Enkele honderden clienten van De La Salle waren bij de opening aanwezig, net als directeur Christel Bogers, directeur Carol Thate van de Cruyff Foundation en wethouder Willie van de Langenberg, die namens de gemeente Boxtel een bijdrage van 10.000 euro schonk om de aanleg van het veld mede mogelijk te maken. Ook buurtbewoners zijn welkom op het Cruyff Court.

In Brabants Centrum van 20 september een uitgebreide terugblik op de opening van het De La Salle Cruyff Court.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Geerts advies Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Doornmalen electro Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen