RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:06:56    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 14 juli 2012 17:48 uur

De Kort finisht in tweede groep

Tijdens de dertiende etappe in de Tour de France probeerden verschillende Franse renners voor de overwinning te gaan. Het was zaterdag immers Quatorze Juillet, de nationale feestdag. De Duitser André Greipel verpestte dit feestje en won de rit naar Le Cap d'Agde. Koen de Kort eindigde in als 59e op ruim 8 minuten van de winnaar.

De Kort wist vrijdag met 17 renners weg te springen uit het peloton. Ze reden naar een voorsprong van maximaal 1 minuut en 50 seconden, maar werden uiteindelijk weer bijgehaald. De Liempdenaar geeft in zijn dagboek op de website van The Australian Financial Review aan dat hij vermoeid was en dat er dan maar één oplossing is: aanvallen. ,,Ik hoop dat ik dit ritme kan volhouden. Dan ben ik er zeker van dat ik in een ontsnapping terechtkom die het wel tot de finish haalt."

In de dertiende etappe trad De Kort niet op de voorgrond. Ploegmaat Roy Curvers wist wel weg te rijden. Hij reed samen met onder andere vijf Fransmannen urenlang voorop. De groep werd uiteindelijk weer bijgehaald, maar door een kleine klim voor de eindstreep kwamen de renners in verschillende groepen aan. De Duitser André Greipel won in de sprint en Bradley Wiggings mag morgen wederom de gele trui aantrekken.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Olieenzo Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geerts advies Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Gemeente Boxtel