RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:17:15    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 20 juli 2012 18:58 uur

De Kort beste Nederlander

Koen de Kort noemde de etappe van vrijdag ‘golvend’. ,,Er is een kans dat een ontsnapping het haalt tot de finish, dus ik ben erg benieuwd”, zo schreef hij op de website van The Australian Financial Review voordat de etappe van start ging. Een groep van zestien vluchters demarreerde inderdaad vroeg in de rit, maar wist het niet te halen tot de eindstreep. Mark Cavendish, een maand geleden nog winnaar van de Ster ZLM Toer die finishte in Boxtel, pakte de winst.

,,Ik ga nog eens alles geven wat ik in me heb", zei De Kort vooraf. Hij zat niet mee met de ontsnapping, maar sprintte wel mee om de winst en werd beste Nederlander op plek 15. Na de zeventiende etappe van Bagnères-de-Luchon naar Peyragudes werd duidelijk dat Peter Sagan winnaar is van het puntenklassement. Hij heeft genoeg punten gepakt, waardoor de nummer 2, André Greipel, hem niet meer kan inhalen.

De voorlaatste etappe gaat van Bonneval naar Chartres en is een individuele tijdrit van 53,5 kilometer. Bradley Wiggins behield vrijdag de gele trui en staat zondag op de Champs-Elysées waarschijnlijk op het hoogste podium.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Proef Culinair Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Beleef Boxtel SNS Bank