RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:11:05    woensdag, 23 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 18 april 2014 13:59 uur, laatst gewijzigd op 18 april 2014 14:00 uur

De Hobbendonken voert actie

De Hobbendonken voert actie

Ouders van basisschool De Hobbendonken in Oost gaan dinsdag 22 april actie voeren in de vergadering van de gemeenteraad van Boxtel. In de hal van de school hebben ze vrijdagochtend spandoeken gemaakt, die inmiddels zijn opgehangen aan de ramen van enkele klassen.

Volgens directeur Henk Verhoeven is het een actie die is geïnitieerd door de ouders, maar wordt ondersteund door het team van de school. De Hobbendonken is in beeld voor verhuizing naar de wijk Munsel/In Goede Aarde; er is een terrein gereserveerd nabij De Kleine Aarde.

Vorige week werd duidelijk dat Sint-Christoffel een zoen- en zoefzone wil aanleggen aan de Einsteinstraat in de wijk In Goede Aarde, zodat de afwikkeling van gemotoriseerd verkeer niet plaatsvindt via de Munselse Hoeve, die vooral door langzaam verkeer wordt gebruikt.

Onderzoek van de gemeente Boxtel wees vorige week uit dat de komende jaren veel klaslokalen leeg zullen staan doordat het leerlingenaantal drastisch daalt. Volgens team en ouders van De Hobbendonken mag deze school daar niet de dupe van worden omdat al tien jaar wordt gesproken over nieuwsbouw.

De raadsvergadering begint dinsdag 22 april om 19.30 uur, het protest is vanaf 19.00 uur. Tijdens de vergadering worden de vier Boxtelse wethouder geïnstalleerd. (Foto: De Hobbendonken).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro SNS Bank Beleef Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht