RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:41:36    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 18 april 2014 13:59 uur, laatst gewijzigd op 18 april 2014 14:00 uur

De Hobbendonken voert actie

De Hobbendonken voert actie

Ouders van basisschool De Hobbendonken in Oost gaan dinsdag 22 april actie voeren in de vergadering van de gemeenteraad van Boxtel. In de hal van de school hebben ze vrijdagochtend spandoeken gemaakt, die inmiddels zijn opgehangen aan de ramen van enkele klassen.

Volgens directeur Henk Verhoeven is het een actie die is geïnitieerd door de ouders, maar wordt ondersteund door het team van de school. De Hobbendonken is in beeld voor verhuizing naar de wijk Munsel/In Goede Aarde; er is een terrein gereserveerd nabij De Kleine Aarde.

Vorige week werd duidelijk dat Sint-Christoffel een zoen- en zoefzone wil aanleggen aan de Einsteinstraat in de wijk In Goede Aarde, zodat de afwikkeling van gemotoriseerd verkeer niet plaatsvindt via de Munselse Hoeve, die vooral door langzaam verkeer wordt gebruikt.

Onderzoek van de gemeente Boxtel wees vorige week uit dat de komende jaren veel klaslokalen leeg zullen staan doordat het leerlingenaantal drastisch daalt. Volgens team en ouders van De Hobbendonken mag deze school daar niet de dupe van worden omdat al tien jaar wordt gesproken over nieuwsbouw.

De raadsvergadering begint dinsdag 22 april om 19.30 uur, het protest is vanaf 19.00 uur. Tijdens de vergadering worden de vier Boxtelse wethouder geïnstalleerd. (Foto: De Hobbendonken).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geerts advies Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Doornmalen electro Beleef Boxtel Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding