RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:50:57    zondag, 18 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 01 juli 2014 13:00 uur, laatst gewijzigd op 01 juli 2014 16:17 uur

De Hobbendonken niet naar IGA

De Hobbendonken niet naar IGA

Op de foto: Basisschool De Hobbendonken verhuist niet naar Munsel/In Goede Aarde en blijft voorlopig gehuisvest aan de Beneluxlaan in Boxtel-Oost. (Foto: Peter de Koning).

Basisschool De Hobbendonken verhuist niet naar de wijk Munsel/In Goede Aarde. Dat hebben het gemeentebestuur van Boxtel met bestuur en directie van schoolbestuur Sint-Christoffel en De Hobbendonken dinsdagmiddag bekendgemaakt. Daarmee komt er (voorlopig) een einde aan een jarenlange zoektocht naar een nieuwe plek voor de basisschool in Boxtel-Oost.

,,We gaan niet bouwen voor leegstand." Zo motiveerde wethouder Marusjka Lestrade de keuze om de nieuwbouw te schrappen. Ze verwees naar prognoses van leerlingenaantallen voor de periode tot 2034. Daaruit blijkt dat in Boxtel nu al 13 klaslokalen leegstaan en dat dat aantal in 2034 toeneemt tot 47.

De gemeente gaat nu met schoolbestuur Sint-Christoffel een plan maken om het huidige schoolgebouw aan te passen en onderhoud te verrichten. Sint-Christoffel betreurt het besluit, maar snapt de afweging van Lestrade.

De Hobbendonken was sedert 2008 in beeld om te verhuizen, mede door oprukkende nieuwbouw in het plan Princenlant in Boxtel-Oost. De scholencarrousel ging in dat jaar draaien. In eerste instantie was het de bedoeling dat De Hobbendonken onderdak zou krijgen in brede school De Wilgenbroek.

De school zou de lokalen betrekken die De Maremak achterliet na de verhuizing naar de Europalaan, naast De Beemden. Door veel verzet van school en ouders bleek er weinig draagvlak voor de verhuizing naar De Wilgenbroek; later kwam nieuwbouw in de wijk In Goede Aarde in beeld.

Opvallend is dat op het CDA na alle politieke partijen in de verkiezingscampagne aangaven dat De Hobbendonken na vele jaren onzekerheid recht heeft op een nieuwe school in Munsel/In Goede Aarde. Die beloften blijken nu dus weinig waard.

(later meer)

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 3 juli.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geerts advies SNS Bank Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Zwanenberg adviesgroep Tiga Huidtherapie Natasja fashion TopSlank 040Fit Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Koppelmans Toverboom Kindertuin Rijschool Dolman Gemeente Boxtel