RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:12:54    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 03 juli 2014 22:29 uur, laatst gewijzigd op 03 juli 2014 22:48 uur

'De Hobbendonken kan groei MIGA opvangen'

\'De Hobbendonken kan groei MIGA opvangen\'

Op de foto: Wethouder Marusjka Lestrade geeft uitleg aan de ouders van De Hobbendonken. (Foto: Marc Cleutjens).

Verhuizing van basisschool De Hobbendonken naar Munsel/In Goede Aarde (MIGA) kan groei in die wijk opvangen. Dat zeggen verschillende ouders van de school. De gemeente Boxtel heeft een streep gehaald door het bouwplan omdat men de komende decennia grote leegstand van klaslokalen verwacht.

Wethouder Marusjka Lestrade gaf donderdagavond voor ruim honderd bezorgde leerkrachten en ouders uitleg waarom het bouwplan deze week is afgeblazen. Tijdens een soms emotionele bijeenkomst hield ze vast aan haar besluit en toonde ze zich ongevoelig voor de vele argumenten die werden geopperd. ,,Ik begrijp uw verdriet, woede en teleurstelling en ik kom inderdaad met een vervelende mededeling."

Eric van Antwerpen, in 2009 een van de initiatiefnemers van het burgerinitiatief om een school naar MIGA te halen, sprak zijn verbazing uit over de afwegingen van het gemeentebestuur. ,,MIGA is de enige wijk in Boxtel waar geen school is terwijl het beleid juist voorschrijft dat elke wijk in Boxtel een school heeft. Bovendien is flinke groei te verwachten, mede door de bouw van sociale huurwoningen in de wijk Zonnegolven."

Volgens Van Antwerpen ontbeert de wijk MIGA nog altijd voorzieningen en heeft oud-wethouder Ger van den oetelaar destijds erkend dat de gemeente verzuimd heeft sociale voorzieningen in de wijk aan te leggen. ,,We hebben alleen twee brievenbussen. Een school zou een geweldige impuls zijn, zeker omdat prognoses laten zien dat De Hobbendonken tot 2035 een stabiele negenklassige schoo kan zijn."

Voorzitter Bas Assmann van de ouderraad van De Hobbendonken gaf aan het vertrouwen in de politiek te hebben verloren. ,,Na tien jaar bakkeleien zijn we terug bij af. Op 22 april hebben we het nieuwe college om duidelijkheid gevraagd, ruim voor de zomervakantie. Nou, die duidelijkheid is er, maar laat het woordje ruim maar weg."

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep 040Fit Geerts advies Kindertuin Huidtherapie Olieenzo Tiga TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Koppelmans Rijschool Dolman Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Toverboom Café zaal Kloosterzicht Natasja fashion Doornmalen electro