16:57:52    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 03 juli 2014 22:29 uur, laatst gewijzigd op 03 juli 2014 22:48 uur

'De Hobbendonken kan groei MIGA opvangen'

\'De Hobbendonken kan groei MIGA opvangen\'

Op de foto: Wethouder Marusjka Lestrade geeft uitleg aan de ouders van De Hobbendonken. (Foto: Marc Cleutjens).

Verhuizing van basisschool De Hobbendonken naar Munsel/In Goede Aarde (MIGA) kan groei in die wijk opvangen. Dat zeggen verschillende ouders van de school. De gemeente Boxtel heeft een streep gehaald door het bouwplan omdat men de komende decennia grote leegstand van klaslokalen verwacht.

Wethouder Marusjka Lestrade gaf donderdagavond voor ruim honderd bezorgde leerkrachten en ouders uitleg waarom het bouwplan deze week is afgeblazen. Tijdens een soms emotionele bijeenkomst hield ze vast aan haar besluit en toonde ze zich ongevoelig voor de vele argumenten die werden geopperd. ,,Ik begrijp uw verdriet, woede en teleurstelling en ik kom inderdaad met een vervelende mededeling."

Eric van Antwerpen, in 2009 een van de initiatiefnemers van het burgerinitiatief om een school naar MIGA te halen, sprak zijn verbazing uit over de afwegingen van het gemeentebestuur. ,,MIGA is de enige wijk in Boxtel waar geen school is terwijl het beleid juist voorschrijft dat elke wijk in Boxtel een school heeft. Bovendien is flinke groei te verwachten, mede door de bouw van sociale huurwoningen in de wijk Zonnegolven."

Volgens Van Antwerpen ontbeert de wijk MIGA nog altijd voorzieningen en heeft oud-wethouder Ger van den oetelaar destijds erkend dat de gemeente verzuimd heeft sociale voorzieningen in de wijk aan te leggen. ,,We hebben alleen twee brievenbussen. Een school zou een geweldige impuls zijn, zeker omdat prognoses laten zien dat De Hobbendonken tot 2035 een stabiele negenklassige schoo kan zijn."

Voorzitter Bas Assmann van de ouderraad van De Hobbendonken gaf aan het vertrouwen in de politiek te hebben verloren. ,,Na tien jaar bakkeleien zijn we terug bij af. Op 22 april hebben we het nieuwe college om duidelijkheid gevraagd, ruim voor de zomervakantie. Nou, die duidelijkheid is er, maar laat het woordje ruim maar weg."

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geld en Makelaardij EmielTechniek TopSlank buisman optiek Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Toverboom Filipe Beleef Boxtel