13:23:06    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 07 december 2014 16:57 uur, laatst gewijzigd op 07 december 2014 16:59 uur

De Groene Poort wil uitbreiden

De Groene Poort wil uitbreiden

Oertijdmuseum De Groene Poort passeerde een paar weken geleden de grens van 50.000 bezoekers. Niet eerder in de bestaansgeschiedenis werd dit hoge aantal gehaald. Maar het museum aan de Bosscheweg in Boxtel wil nog meer publiek gaan trekken. Het streven? 100.000 bezoekers per jaar. En dat moet bereikt worden met een flinke uitbreiding.

Op 19 december wordt een nieuwe expositie geopend waarin de Tyrannosaurus Rex centraal staat. Deze tentoonstelling is in ieder geval tot en met 1 april te zien en is vooral gericht op doe-dingen en beleving. Op de parkeerplaats van het museum is al een paar weken een replica van een T-rex te zien, deze krijgt een permanente plek in De Groene Poort.

Door de grote stijging van het bezoekersaantal, is uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen onontbeerlijk. Op drukke dagen zijn alle plekken bezet en zetten bezoekers hun auto's in de berm van de Bosscheweg neer. Deze wil het oertijdmuseum realiseren in het verlengde van het huidige parkeerterrein. In datzelfde stuk bos wil de museumdirecteur een theehuis realiseren. In het voormalige clubhonk van de politiehondenvereniging wil De Groene Poort koffie, thee en limonade gaan schenken.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Proef Culinair Olieenzo Doornmalen electro