RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:00:30    dinsdag, 20 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 31 juli 2013 16:32 uur, laatst gewijzigd op 02 augustus 2013 09:20 uur

De Dorini's naar Gay Pride

De Dorini\'s naar Gay Pride

Op de foto: Marlou van Griensven (links) en Dorien Habraken (rechts) vormen feestduo De Doriní's dat zaterdag meevaart in de Canal Parade tijdens de Gay Pride.

Onder de titel ’Reflections of the gayties’ vaart het Boxtelse feestduo De Dorini’s zaterdag 3 augustus mee in de Canal Parade tijdens de Gay Pride, het jaarlijkse feest voor homo’s en lesbiennes in Amsterdam. Voor de televisieregistratie maakte de Avro woensdagmiddag al vooropnames in café De Keulse Kar in ’s-Hertogenbosch.

Ewout Genemans, die samen met Cornald Maas zaterdag verslag doet van de uitbundige vaartocht over de Amsterdamse grachten, was woensdagmiddag met een televisieploeg in de Bossche kroeg om een impressie te maken van het Boxtelse zangduo. Hij deed dat in een zoektocht naar verhalen achter de boten en hun opvarenden. Zowel Dorien Habraken als haar zangpartner Marlou van Griensven is lesbienne en het tweetal lanceert jaarlijks een ludieke single in aanloop naar carnaval. Het WK voetbal inspireerde hen vorig jaar om een lied op te nemen voor Oranje.

De tv-registratie gaat zaterdag live de wereld over met Engels commentaar via YouTube en is in Nederland te zien op de Amsterdamse zender AT5. ’s Avonds zendt de AVRO om 21.30 uur op Nederland 3 een compilatie uit, waarin ook de achtergrondverhalen van de boten aan bod komen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep SNS Bank Rijschool Dolman TopSlank Toverboom Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht 040Fit Doornmalen electro Huidtherapie Gemeente Boxtel Natasja fashion Koppelmans Olieenzo Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen