RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:41:28    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 18 december 2012 22:50 uur, laatst gewijzigd op 19 december 2012 15:21 uur

De Braken opnieuw ter discussie

De Braken opnieuw ter discussie

Door moties van politieke partijen SP en D66 stond sporthal De Braken dinsdag opnieuw op de agenda van de Boxtelse gemeenteraad. De oppositiepartijen pleitten voor opschorting van de verkoop van de sporthal en meer openheid richting de commissie- en raadsleden. Beide moties werden verworpen.

De gemeente Boxtel kocht sportcomplex De Braken in 2010 en is bezig met de verkoop van de hal. D66 verzocht het college deze aanbestedingsprocedure op te schorten, zodat de knelpunten van de verenigingen met De Braken als thuisbasis kunnen worden geïnventariseerd. 

Eric van den Broek (SP) pleitte dat alle stukken over de eerste en tweede aanbestedingsprocedure ter inzage worden gelegd voor commissie- en raadsleden. Ook is de oppositiepartij in gesprek geweest met een van de kandidaten die mogelijk interesse heeft in De Braken. ,,Deze partij gaf aan het maatschappelijke belang van de hal als uitgangspunt te hebben genomen in haar visie", aldus Van den Broek. De SP pleit dan ook deze partij uit te nodigen in de commissie Maatschappelijke Zaken van januari om haar visie uiteen te zetten.

Wethouder Willie van de Langenberg gaf aan dat de knelpunten bij de sportverenigingen al zijn geïnventariseerd. Ook was hij tegen de inzage van de stukken over de procedures. ,,Vooraf is de belofte gedaan dat deze gesprekken vertrouwelijk zijn." D66, SP, VVD en CDA steunden beide moties en dat was onvoldoende om ze over te nemen.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 20 december.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Doornmalen electro Geld en Makelaardij Proef Culinair Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen