RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:56:26    dinsdag, 19 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 27 maart 2013 16:08 uur, laatst gewijzigd op 27 maart 2013 16:42 uur

De Braken in Tilburgse handen

De Braken in Tilburgse handen

Op de foto: Tennisdocent Gerard Smit uit Tilburg is de nieuwe eigenaar van sportcomplex De Braken. (Foto: Albert Stolwijk).

Gerard Smit uit Tilburg wordt met ingang van 1 juli de nieuwe eigenaar en exploitant van sportcomplex De Braken in Boxtel. Dinsdag tekende hij met wethouder Willie van de Langenberg de koopovereenkomst. Smit leidt tennisleraren op voor de KNLTB en stond twintig jaar geleden mede aan de wieg van het Vrijetijdscentrum, een sportaccommodatie in Best.

De angst dat met name de sporthal in de toekomst niet meer beschikbaar zou zijn voor de huidige gebruikers, is totaal ongegrond, benadrukte Smit tijdens een persgesprek waarin het koopcontract werd ondertekend. ,,De sporthal is juist het meest rendabele deel van het complex. Bovendien is er nog wat ruimte, dus als clubs er meer gebruik van willen maken is dat mogelijk. Angst dat Smit als particulier ondernemer de huurprijzen fors zal opdrijven, is volgens hem ook al misplaatst. ,,Ik ben wel gek als ik me uit de markt zou prijzen."

De drie personeelsleden die buiten de huidige exploitanten Martien en Ninette Pennings bij De Braken werkzaam zijn, blijven in dienst. Smit heeft geen plannen om gebruik te maken van de mogelijkheid om bij het Boxtelse sportcomplex een bedrijfswoning te bouwen. Wethouder Van de Langenberg is blij met de komst van Smit: ,,Ik heb alle vertrouwen in een mooie toekomst voor De Braken."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Huidtherapie Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel