09:54:58    donderdag, 20 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 22 november 2012 11:44 uur, laatst gewijzigd op 22 november 2012 11:46 uur

Dansende jongeren in B-Town

Dansende jongeren in B-Town

Op de foto: Enthousiast oefenen de leerlingen van de Michaëlschool hun dans. Donderdagmiddag werd de dansvoorstelling opgevoerd in jongerencentrum B-Town. (Foto: Peter de Koning).

Leerlingen van de Michaëlschool in Boxtel hebben de afgelopen dagen allerlei dansvormen gerepeteerd. De scholieren van 12 tot en met 15 jaar verzorgden donderdagmiddag een optreden in jongerencentrum B-Town waarbij dans en beweging centraal stonden. En daarvoor werd de laatste dagen heel hard geoefend…

De dansworkshops zijn een initiatief van CultuurBox en de Michaëlschool. Dansdocente Yvonne den Dekker van MiK Kunsteducatie verzorgde de lessen. ,,Het niveau ligt bij deze kinderen niet zo hoog”, erkent Den Dekker. ,,Maar dat is ook helemaal niet belangrijk. Het gaat erom dat ze lekker in beweging zijn en er ook lol aan beleven. De meeste vinden het ontzettend leuk om mee te doen. Ik vind het vooral belangrijk dat hun eigen creativiteit wordt benut en dat ze die durven te laten zien.”

Dat het met de creativiteit wel goed zit, blijkt dinsdagochtend als twaalf leerlingen de zaal binnenkomen. Voor de laatste keer wordt gerepeteerd voor de eindvoorstelling. Eerst volgen de jongeren de bewegingen van Den Dekker. Als ze meldt dat ze nu als robot gaan dansen, komt de eigen creativiteit boven drijven. ,,Wat goed! Jullie doen allemaal iets anders!”, zegt de dansdocente trots. ,,Dat is juist heel mooi, dat betekent dat jullie bewegingen maken die bij jullie passen.”

Hoewel Den Dekker zegt geen hoogstaande eindvoorstelling voor ogen te hebben, roemt ze de manier waarop de leerlingen met de opdrachten omgaan. ,,Voor sommigen is het moeilijk om zich een uur lang te concentreren”, legt ze uit. ,,Ook zijn er enkelen die het eng vinden om op een podium te staan. Voor deze kinderen is het een grote overwinning. En daar mogen ze echt trots op zijn.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Advertenties