00:16:32    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 05 februari 2013 17:17 uur, laatst gewijzigd op 05 februari 2013 17:19 uur

Dagvaarding na conflict leidingen

Dagvaarding na conflict leidingen

Op de foto: Veel bewoners van Dianabos, Nimrodlaan en Hubertusring hebben de berm bij hun tuin getrokken. Met de gemeente is een conflict ontstaan omdat de nutsvoorzieningen moeten worden vervangen. (Foto: Henk van Weert).

Bewoners van de straten Hubertusring, Nimrodlaan en Dianabos ontvangen deze week een dagvaarding van de gemeente Boxtel. In de straten wil de gemeente riolering, gasleiding en straatverlichting vervangen. De bewoners zijn tegen de werkzaamheden.

Bij de bouw van de woningen zijn de nutsvoorzieningen aangelegd in de bermen. Diverse bewoners hebben deze groenstroken bij hun huis getrokken en staan niet toe dat er wordt gegraven. Welgeteld 24 huiseigenaars krijgen een dagvaarding van de gemeente Boxtel nadat het zoeken van een tussenoplossing op niets is uitgelopen.

De bewoners beroepen zich op  verjaring en stellen de bermen al lang in gebruik te hebben. De gemeente Boxtel maakt zich zorgen over de kwaliteit van de leidingen en stelt dat deze hoognodig vervangen moeten worden. ,,De nutsvoorzieningen moeten vervangen worden in het belang van de bewoners. We willen een gevaarlijke situatie voorkomen", aldus wethouder Willie van de Langenberg.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Filipe Remax-optimus Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro TopSlank EmielTechniek Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Toverboom Alfa