01:15:30    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 20 oktober 2014 16:38 uur, laatst gewijzigd op 20 oktober 2014 16:42 uur

Dag van het Kempen Lam

Dag van het Kempen Lam

Het seizoen van de Liempdse schaapskudde wordt traditioneel afgesloten in het centrum van Liempde met een Kempen Lam dag. Dit jaar kunnen bezoekers op zondag 26 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur terecht bij café de Durpsherberg aan de Dorpsstraat in Liempde.

Er is een gedeelte van de kudde te zien en er wordt een een overheerlijk herfstgerecht, een lamsstoofpotje, gepresenteerd. Aangevuld met een van de bijzondere bieren zal het lamsvlees van de schaapskudde van Liempde eens te meer aantonen dat de streek mooie producten kan voortbrengen. Met de schaapskudde van het Groene Woud/Liempde wordt de begrazing geregeld van onder andere de ecologische verbindingszones in Liempde en Boxtel. Het lamsvlees wordt n de markt gezet onder de vlag van Slow Food.

Op deze middag kunnen bezoekers met de herder en andere betrokkenen bij de schaapskudde praten over het werk en de toekomst van de kuddes. Voor meer info www.schaapskuddeliempde.nl. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Geerts advies Filipe Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Podium Boxtel buisman optiek Huidtherapie EmielTechniek Toverboom Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro