RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:45:23    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 04 mei 2012 08:58 uur, laatst gewijzigd op 04 mei 2012 09:43 uur

DVG haalt hometrainers van stal

DVG haalt hometrainers van stal

Op de foto: Wereldkampioene Leontien van Moorsel uit Boekel ging tijdens de hometraindriedaagse in november 1990 de strijd aan met de toenmalige Liempdse burgemeester Gerard Daandels. (Archieffoto Brabants Centrum).

Voetbalclub DVG uit Liempde laat deze maand tijdens het jaarlijkse activiteitenweekeinde oude tijden herleven. Naast vaste programmaonderdelen als het bedrijventoernooi en een feestavond (zaterdag 19 mei) en een penaltytoernooi (zondag 20 mei) wordt vrijdagavond 18 mei afgetrapt met hometrainwedstrijden die vooral eind jaren zeventig en begin jaren tachtig enorm populair waren.

DVG-voorzitter Rien Schalkx, Mari Peijnenburg van de activiteiten- en sponsorcommissie en wedstrijdsecretaris Ria Voets kijken nu al reikhalzend uit naar de terugkeer van de strijd op de hometrainers. ,,In de jaren zeventig hebben Mari en ik zelf nog meegedaan aan de wedstrijden die destijds overal gehouden werden”, zegt Schalkx.

Volgens Peijnenburg is de belangstelling voor het evenement ook nu weer groot. ,,We zijn met 24 teams - bestaande uit twee deelnemers, een coach en een sponsor - al helemaal volgeboekt. Nu doen alleen mensen mee vanuit de gelederen van DVG, maar mocht het hometrainen uitgroeien tot een succes, dan is de kans aanwezig dat we volgend jaar weer een meerdaags evenement gaan organiseren waarvoor ook niet-leden en andere belangstellenden zich kunnen inschrijven.”                       

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Proef Culinair Beleef Boxtel SNS Bank Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro