20:54:21    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 23 december 2012 13:12 uur, laatst gewijzigd op 24 december 2012 09:53 uur

Cyclocross Boxtel rond Langspier

Cyclocross Boxtel rond Langspier

Op de foto: Beeld van de strijd om het ATB-kampioenschap rond De Langspier in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk)

De Stichting Wielerbelangen Boxtel maakt zich op voor de jaarlijkse cyclocross rond recreatieplas De Langspier. De wedstrijd wordt maandag 24 december verreden. Zondag gingen Liwald Doornbos uit Berlicum en Sjak Mandigers uit Boxtel op een modderig parkoers aan de haal met het Boxtels ATB-kampioenschap.

Doornbos won zondag de ATB-cross in de categorie mannen jonger dan 50; Mandigers pakte de titel bij de 50-plussers.

Alle categorieën van de KNWU starten maandag 24 december op het bekende parcours rond De Langspier. Vanaf 10.00 uur vertrekken elk heel uur achtereenvolgens de amateurs, masters, nieuwelingen, dames en junioren voor een wedstrijd over veertig minuten. Om 15.00 uur gaat het hoofdnummer van start. Dan worden de eliterenners weggeschoten voor hun wedstrijd over zestig minuten.

De nationale toppers zullen strijden om de ereplaatsen op het prachtige maar zware parcours. Na vijftien edities heeft dit topsportevenement inmiddels landelijke bekendheid gekregen. Uit het gehele land, maar ook uit België weten renners Boxtel te vinden. Alle grote cyclocrosskampioenen, waaronder Marianne Vos, hebben ooit in Boxtel aan de start gestaan.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding