21:38:00    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 15 juni 2012 19:56 uur, laatst gewijzigd op 21 juni 2012 10:58 uur

Cultuurprijs voor JRL-brugklassers

Cultuurprijs voor JRL-brugklassers

Op de foto: JRL-brugklassers Julia Versteden, Irma van de Laar en Sanne van Berkel (v.l.n.r.) tonen hun prijswinnende kunstwerken in de bibliotheek. (Foto: Albert Stolwijk).

In bibliotheek De Meierij aan de Burgakker in Boxtel hebben drie brugklassers van het Jacob-Roelandslyceum de Prix de Continent gewonnen. Julia Versteden, Irma van de Laar en Sanne van Berkel kregen de prijs voor een kunstwerk dat werd vervaardigd tijdens de cultuurprofilering.

'De Groeten Uit' is de titel van de expositie die in de bibliotheek is ingericht. Liefst 72 brugklassers kozen dit jaar voor een cultuurprofiel en gingen tijdens de lessen aan de slag met een thema over verschillende culturen in andere landen.

Julia Versteden won in de categorie animatie met een filmpje over Europa; Dafne Swinkels uit Boxtel kreeg een eervolle vermelding. In de categorie tweedimensionaal won Irma van de Laar uit Gemonde, Sanne van Berkel uit Haaren won in de categorie driedimensionaal.

In Brabants Centrum van donderdag 21 juni uitgebreid aandacht voor 'De Groeten Uit'. De expositie in de bibliotheek is tot en met 22 juni tijdens openingsuren te bezichtigen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Geld en Makelaardij