23:58:49    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 22 juli 2014 09:10 uur, laatst gewijzigd op 22 juli 2014 09:17 uur

Cultuurmakers gaan 'tenteren'

Cultuurmakers gaan \'tenteren\'

Op de foto: Straattheater tijdens festival Bockesprongen in 2013. Samen met de UITmarkt moet het evenement uitgroeien tot een tweedaagse cultuurweekend in september. Organisatoren worden er uitgedaagd om te 'tenteren'. (Foto: Peter de Koning).

Cultuurmakers in Boxtel worden uitgedaagd om te gaan ’tenteren’: samen in een tent leuke activiteiten bedenken en doen. Dat is althans het voornemen van de vier samenwerkende organisaties die aan de basis staan van het eerste lokale cultuurweekend in september. Dankzij een kleine eenmalige subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds hopen Podium Boxtel, Bockepruik, Boxtel Vooruit en het UITpunt verscholen talenten te ontdekken die nieuwe wegen bewandelen.

Cultuurincubator Boxtel, kortweg CiBox. Zo luidt de werktitel van een zes A4-tjes tellend plan dat – tegen de verdrukking van bezuinigingen in – creativiteit en samenwerking op cultureel vlak moet versterken. Het plan is deze week naar personen, organisaties en instellingen gestuurd die actief zijn in de culturele sector. Doel is om een netwerk van cultuurmakers te vormen zodat zij met elkaar in contact komen, elkaar helpen en mogelijk nieuwe initiatieven gaan ontplooien.

Klik hier om het plan CiBox te downloaden.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Huidtherapie buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij Podium Boxtel TopSlank Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Filipe