16:07:12    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 16 mei 2012 15:51 uur, laatst gewijzigd op 16 mei 2012 15:53 uur

Cuadrilla trekt gasboring in

Op nadrukkelijk verzoek van het college van B. en W. heeft gaswinningbedrijf Cuadrilla besloten de aanvraag in te trekken voor een proefboring naar schaliegas in Boxtel. Dat heeft wethouder Peter van de Wiel vanmiddag bekend gemaakt. Voorwaarde is wel dat Cuadrilla op dat moment duidelijk heeft over de mogelijkheden voor een eventuele nieuwe aanvraag en over een mogelijke milieueffectenrapportage.

Het college sluit niet uit dat Cuadrilla een nieuwe vergunningsaanvraag in zal dienen. Pas als definitief blijkt dat die achterwege blijft, zal Boxtel de goodwillpremies à raison van bijna 215.000 euro terugbetalen. De gemeenteraad heeft daar eerder op aangedrongen. De huur van het perceel op bedrijventerrein Vorst, waar Cuadrilla aanvankelijk mocht gaan boren (een bedrag van ruim 120.000 euro) wordt niet teruggestort.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Filipe TopSlank Geld en Makelaardij Toverboom EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Doornmalen electro Beleef Boxtel buisman optiek Olieenzo Huidtherapie