RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:17:54    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 12 november 2013 17:32 uur, laatst gewijzigd op 12 november 2013 17:33 uur

Cuadrilla handhaaft boorlocaties

Cuadrilla handhaaft boorlocaties

Op de foto: Deze plek bij bedrijventerrein Vorst is in beeld als mogelijke locatie voor proefboringen naar schaliegas. (Foto: Peter de Koning).

Boorbedrijf Cuadrilla is niet van plan de huurovereenkomst met de gemeente Boxtel op te zeggen. Dat maakte directeur Frank de Boer dinsdag bekend. In een gesprek met wethouder Peter van de Wiel en burgemeester Mark Buijs gaf hij aan de resultaten van een landelijk MER-onderzoek af te willen wachten.

Boxtel diende in oktober een verzoek in bij Cuadrilla voor het opzeggen van de huurovereenkomst. Volgens de gemeente voldoet de geplande locatie bij bedrijventerrein Vorst niet aan de eisen, onder meer door de ligging bij het datacenter van Rabobank Nederland. ,,Het is onverstandig om op deze plek naar schaliegas te gaan boren", aldus een woordvoerder van de gemeente Boxtel.

Directeur De Boer van Cuadrilla wil een onderzoek van minister Henk Kamp van Economische Zaken afwachten alvorens te beslissen over het voortzetten van de huurovereenkomsten. Minister Kamp laat een zogenaamd Milieu Effect Rapportage uitvoeren. ,,De boorlocaties in Boxtel, Haaren en Noordoostpolder zullen aan de hand van dit onderzoek worden getoetst", zo meldt De Boer in een persbericht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Geerts advies Gemeente Boxtel Beleef Boxtel SNS Bank Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht