11:51:02    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 januari 2012 12:10 uur, laatst gewijzigd op 26 januari 2012 15:38 uur

Cuadrilla betaalt Boxtel 336 mille

De firma Cuadrilla die in Boxtel en Haaren een proefboring naar schaliegas wil houden, blijkt veel meer aan huur en goodwillpremies betaald te hebben dan eerder werd aangenomen. In totaal heeft Cuadrilla al 336.522 euro betaald.

Uit de beantwoording van Kamervragen door minister Piet-Hein Donner blijkt dat Cuadrilla niet alleen een goodwillpremie van 229.000 euro aan het gemeentebestuur heeft betaald. Nu onduidelijk is of de proefboring kan doorgaan, is de vraag wat Boxtel met het geld gaat doen. Ook betaalt het bedrijf 122.522 euro voor de huur van een bedrijfsperceel.

De Tweede Kamerleden Diederik Samson en Pierre Heijnen van de PvdA vroegen eind vorig jaar om opheldering bij de minister. Aanleiding vormden berichten in onder meer dagblad BN/De Stem over de goodwillpremie van Cuadrilla.

Samson en Heijnen wilden van minister Donner weten of het betalen van een goodwillpremie ook betekent dat de gemeente Boxtel de vergunning goedkeurt. Beide Kamerleden noemen het betalen van goodwillpremies bij de aanvraag van vergunningen ’onwenselijk’.

Uit de beantwoording van Donner wordt duidelijk dat Cuadrilla veel meer geld heeft betaald dan aanvankelijk werd gemeld. Naast een bedrag van 150.000 euro heeft Cuadrilla beloofd premies van 54.000 en 25.000 euro te betalen.

Het grootste bedrag wil Boxtel gebruiken voor projecten die de duurzame ontwikkeling stimuleren. Voor de aanleg van groenzones wordt de som van 54.000 euro gebruikt; het bedrag van 25.000 euro is bedoeld voor het project De Energieneutrale Stad, dat is opgezet met studenten van de Technische Universiteit Eindhoven.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Gemeente Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht