RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:06:58    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 26 augustus 2013 12:22 uur, laatst gewijzigd op 28 augustus 2013 00:20 uur

Cuadrilla: 'MER schaliegas oké'

Cuadrilla: \'MER schaliegas oké\'

Gaswinningsbedrijf Cuadrilla onderschrijft het besluit van minister Henk Kamp dat ook voor proefboringen naar schaliegas een milieueffectrapportage moet worden opgesteld. Bij zo’n onderzoek moet duidelijk worden wat dergelijke boringen voor gevolgen hebben voor onder meer de gemeenten Boxtel en Haaren.

In een eerste reactie op de brief over schaliegas die de minister maandag naar de Tweede Kamer stuurde, zegt Cuadrilla zich ’zeer van bewust’ te zijn dat het boren naar schaliegas maatschappelijke discussie en onrust met zich meebrengt. ,,We vinden het van belang dat de zorgen die in deze discussie naar voren worden gebracht, serieus worden genomen en door transparante communicatie en/of aanpassingen van de plannen en werkwijze van Cuadrilla zo veel mogelijk worden weggenomen."

Cuadrilla zegt dat haar inzet erop is gericht om schoon en veilig te werken. Ook wil het bedrijf in dialoog met belanghebbenden: ,,We willen open communiceren over wat we doen én wat we nog beter en meer kunnen doen. Dat geldt niet alleen voor de proefboringen en de evaluatie van de resultaten hiervan, op basis waarvan tot volgende stappen en randvoorwaarden wordt besloten, maar ook voor mogelijke schaliegaswinning.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Gemeente Boxtel Olieenzo Huidtherapie Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg