RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:01:23    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 06 maart 2012 11:09 uur

Cuadrilla: Boxtel is voorbarig

Directeur Frank de Boer van gaswinningsbedrijf Cuadrilla is teleurgesteld dat de raadsfracties Boxtel unaniem hebben uitgeroepen tot schaliegasvrije gemeente. Het is voor zijn bedrijf echter geen reden om Boxtel de rug toe te keren. ,,Ik begrijp dat de gemeenteraad een signaal wil afgeven, maar kan dat niet goed rijmen met de veelheid aan vragen die vorige week werd afgevuurd.”

De Boer is van mening dat Boxtel de deur nog niet heeft dichtgegooid als het gaat over proefboringen naar schaliegas op bedrijventerrein Vorst. ,,Het college van B. en W. is onze gesprekspartner en niet de gemeenteraad.” Dat wethouder Van de Wiel bij de afhandeling van een nieuwe vergunningaanvraag door Cuadrilla het laatste woord geeft aan de raadsleden het laatste woord, maakt voor De Boer geen verschil, zo meldde hij dinsdagochtend. ,,Zoals vorige week al gemeld wachten we eerst de resultaten van het onafhankelijk onderzoek af voordat we onze conclusies trekken.”

Door het unanieme raadsbesluit om Boxtel schaliegasvrij te verklaren is de gemeente in de ogen van De Boer geen onbetrouwbare partner geworden. Wel vindt hij de uitspraak van de raad voorbarig. ,,Laten we nu eerst de onderzoeksresultaten afwachten en niet te hard vooruit hollen. Ik kom straks graag terug naar Boxtel om verder te praten.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Huidtherapie Geerts advies Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Proef Culinair