19:14:43    zaterdag, 11 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 25 oktober 2014 15:35 uur, laatst gewijzigd op 25 oktober 2014 15:37 uur

Controle op vogelmarkt

Controle op vogelmarkt

De politie hield zaterdagmorgen een controle op de maandelijkse vogeltjesmarkt in Liempde op het terrein van handboogschutterij L'Union aan de Hogenbergseweg. Eén van de handelaren kreeg een proces-verbaal; zijn vogels werden in beslag genomen.

Een tiental agenten controleerde onder meer op de handel in illegaal gevangen inheemse vogelsoorten. De politie werd hierbij ondersteund door medewerkers van het project 'Samen sterk in het buitengebied' van de provincie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en een dierenarts.

Tientallen handelaren werden gecontroleerd. Daarbij bleek dat één van hen elf vogels niet goed had geringd. Dat houdt in dat deze vogels waarschijnlijk illegaal zijn gevangen. De handelaar kreeg een proces-verbaal en de sijzen, vinken en zwartkoppen werden in beslag genomen. Op de parkeerplaats van de vogeltjesmarkt kregen vijf personen een waarschuwing. Zij boden daar kippen te koop aan. De verkoop van kippen is in Nederland verboden op openbare plekken.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Toverboom Doornmalen electro buisman optiek Huidtherapie Beleef Boxtel Geerts advies TopSlank Geld en Makelaardij Alfa EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Elan Bikes support