05:32:45    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 21 mei 2013 22:13 uur, laatst gewijzigd op 22 mei 2013 09:56 uur

Concours Sint-Martinus afgelast

Concours Sint-Martinus afgelast

Op de foto: Archiefopname van het concours hippique dat in 2008 aan de Loxvenseweg in Boxtel werd gehouden.

Het concours hippique van rijvereniging Sint-Martinus dat zaterdag 25 en zondag 26 mei in Boxtel zou worden gehouden is afgelast. De club meldt dat aanhoudende regenval de wedstrijdterreinen aan de Mijlstraat en de Jacob Reutenlaan onbegaanbaar heeft gemaakt.

Sint-Martinus heeft maandenlang toegewerkt naar het evenement, waaraan vele honderden paarden en pony's met hun ruiters en amazones zouden deelnemen. Zaterdag was ingeruimd voor de pony's, zondag was gereserveerd voor de paarden. Er waren wedstrijden voor dressuur en springen.

Volgens Leo Hoogenboom van Sint-Martinus is het onverantwoord om het concours hippique door te laten gaan. ,,Het terrein is onbegaanbaar voor paarden en pony's en juist omdat we dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben, moeten we besluiten om het evenement te annuleren."

Het is nog niet bekend of het concours hippique op een andere datum wordt georganiseerd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Olieenzo Huidtherapie Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht