RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:33:07    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 11 juli 2011 17:26 uur, laatst gewijzigd op 13 juli 2011 17:24 uur

Commotie over kinderdagverblijf

Commotie over kinderdagverblijf

Op de foto: Met het plaatsen van borden in de Ons Doelstraat benadrukt een buurtbewoner voor de komst van een kinderdagverblijf te zijn. (Foto: Albert Stolwijk).

De mogelijke komst van een kinderdagverblijf naar het pand aan de Ons Doelstraat 44 zorgt voor commotie bij de bewoners van de Ons Doelstraat, Elisabeth Bas en de Breukelsestraat. Waar een deel vreest voor geluidsoverlast, zijn anderen juist positief over de komst van een kinderdagverblijf. Maandag hing een buurtbewoner grote borden op om de plannen van de familie Kelders te steunen.

De plannen voor kinderopvang aan de Ons Doelstraat 44 zijn van Edwin Kelders, eigenaar van het pand. Hij wil in het gebouw een kinderdagverblijf creëren voor maximaal 92 kinderen. ,,We bieden plaats aan 32 kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar, de overige 60 komen alleen voor buitenschoolse opvang”, legt Kelders uit. Het plan ontstond nadat sportschool HiPa Sports het pand moest verlaten na jarenlange procedures. ,,Er zijn lange wachtlijsten bij de diverse kinderdagverblijven in Boxtel”, stelt Kelders. ,,We voldoen met dit plan aan een behoefte die er in Boxtel is.”

Buurtbewoners denken daar anders over. Niet alleen maken zij zich zorgen over mogelijke overlast door de kinderen van het verblijf, het gaat ook om het autoverkeer. Bewoners van vijftien adressen in de omgeving van de Ons Doelstraat 44 hebben hun handtekening gezet onder een beroepschrift. ,,De rechtbank beslist uiteindelijk over de plannen van Kelders, maar het is duidelijk dat wij het er niet mee eens zijn”, aldus de bezwaarmakers.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geerts advies Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro Proef Culinair