RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:40:05    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 14 november 2013 00:20 uur, laatst gewijzigd op 14 november 2013 00:21 uur

Commissie positief over deal MSB

Commissie positief over deal MSB

Op de foto: Door een deel van afvalverwerkingsbedrijf MSB aan te kopen, ontstaan voor de gemeente Boxtel niet alleen mogelijkheden voor aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg bij de straat Colenhoef op Ladonk. Ook de geluidshinder zal flink afnemen. (Foto: Peter de Ko

Tijdens de raadscommissie Bestuurlijke Zaken werd woensdagavond gesproken over de plannen voor een overeenkomst tussen de gemeente Boxtel, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en afvalverwerkingsbedrijf WSD. De meerderheid van de commissieleden sprak zich positief uit over de plannen.

Tom Horstink van ingenieursbureau Archicom gaf een presentatie over de overeenkomst. Om de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK) aan te leggen heeft Boxtel grond nodig aan de straat Colenhoef. De directie van het afvalverwerkingsbedrijf gaf aan bereid te zijn de afvalversnipperaar aan de Colenhoef naar Breda te verplaatsen. Door deze verhuizing van de zogenoemde shredder wordt het geluidsoverlast teruggedrongen en is er ruimte voor de aanleg van een nieuwe weg.

De partijen waren positief over de plannen. ,,De kwaliteit en het imago van Ladonk gaan hiermee omhoog en de aankoop kan zorgen voor een goede ontsluitingsweg", aldus Nico Bulter van PvdA GroenLinks. Het voorstel wordt dinsdag 26 november besproken in de Boxtelse gemeenteraad.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 14 november.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Doornmalen electro Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht