09:05:24    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 13 november 2012 09:46 uur, laatst gewijzigd op 13 november 2012 09:48 uur

Commissaris ontvangt profielschets

Commissaris ontvangt profielschets

Op de foto: Wim van de Donk krijgt de profielschets uit handen van Ad van de Wetering, vice-voorzitter van de gemeenteraad. (Foto: Albert Stolwijk).

Commissaris van de koningin Wim van de Donk heeft maandagavond de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Boxtel in ontvangst genomen. De commissaris verwacht dat Boxtel voor de zomer van 2013 een nieuwe burgemeester kan verwelkomen.

Nadat volgende week de vacature in de Staatscourant wordt geplaatst, zal Van de Donk zich bezig gaan houden met de sollicitatieprocedure. Hij voert gesprekken met de kandidaten en zal dit doen in overleg met de door de gemeenteraad ingestelde vertrouwenscommissie. Van de Donk benadrukte dat de procedure strikt vertrouwelijk is. ,,Daar hecht ik zeer veel waarde aan", meldde hij.

De commissaris verwacht dat de gemeente Boxtel ongeveer 25 sollicitatiebrieven krijgt. ,,Boxtel is een dynamische en ambitieuze gemeente en daardoor aantrekkelijk voor bestuurders", stelde Van de Donk. Maandag 19 november wordt de advertentie geplaatst, belangstellenden kunnen tot maandag 10 december een sollicitatiebrief sturen.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Advertenties